dinsdag 26 januari 2021

Boek over Het Hemmemapark in Berltsum

 

Onder de titel Het Hemmemapark in Berltsum heb ik een boekje gepubliceerd over de geschiedenis en de natuur van het park. 

Het Hemmemapark in BerltsumHet grootste deel van het boek gaat over de natuur. Deze is beschreven aan de hand van de waarnemingen die ik heb gedaan voor mijn opleiding tot natuurgids. Er worden veel planten en paddenstoelen beschreven, voorzien van een kleurenfoto. Daarnaast is er aandacht voor vogels en voor vlinders, insecten, mossen en korstmossen.

Het boek leent zich ervoor om mee te nemen naar het park en op het moment dat de nieuwsgierigheid gewekt is, de chronologisch gerangschikte waarnemingen na te kijken. Met dit boekje in de hand kan iedereen de meeste planten en dieren in het onderzoeksgebied op naam te brengen.

Daarnaast is er informatie in over het ontstaan, over de geschiedenis en geografische ligging en over het gebruik en het beheer van het park. Het geheel is voorzien van ruim honderd foto's en bevat een inhoudsopgave en een register om alles snel te kunnen vinden.

Het boekje is te koop voor € 8,00. Heb je belangstelling: laat het mij weten door het formulier in te vullen. Door veel zelfwerkzaamheid en een zorgvuldig gekozen drukker is het gelukt de prijs laag te houden. De eventuele winst komt ten goede aan het park.

Boekinformatie:
Maartje van Sluis-Poortstra, Het Hemmemapark in Berltsum; geschiedenis en natuur.
Berltsum, Van Sluis, 2021. 73 pagina’s, paperback, ruim 100 kleurenillustraties, afmetingen 18 x 25 cm. Verkoopprijs € 8,00

Geen opmerkingen: